Használati útmutató

cos de fum3Használati és karbantartási útmutató

Beüzemelés: Szerelés után ellenőrizni kell, hogy minden elem megfelelően lett-e felszerelve.

A központi fűtés elindításakor nem szabad hősokknak fellépnie. Ez a fűtésrendszer minden elemére káros.

A központi fűtés beindítása után ellenőrizni kell, hogy ez a gyártó által megadott normál paramétereknek megfelelően működjön. Amennyiben rendellenességet tapasztalnak, oltsák el a tüzet és kapcsolatba kell lépni a berendezés gyártójával.

Kémény működtetése: A megfelelően méretezett és működtetett kémény a hőforrás égési gázait üzembiztosan vezeti el. A kémény normál paraméterek szerinti működéséhez be kell tartani a következő előírásokat:

– Időszakosan ellenőrizni kell a belső csőben keletkező lerakódásokat (a pucolónyíláson keresztül)

-A belső csövet tisztítani kell, akárhányszor ez szükséges (de legalább évente egyszer, a fűtésszezon kezdetekor), a tisztítást szakember végezze. A fáskazánoknál megtörténhet, hogy nagymennyiségű kátrány és hamu rakódik le a kémény belsejében – ez a gyakoribb kéményseprést vonja maga után. Amennyiben tisztításkor a kéménysapkához nincs hozzáférés, javasoljuk a kéménysapka levételét.

– Ne használjanak más fűtőanyagot, mint amit a kazán gépkönyve megad, és amit a kémény típusa megenged (Al/Al kémény esetében metán gáz, in/Al vagy in/in kémény esetében szilárd vagy folyékony tüzelő); ne tároljanak gyúlékony anyagokat a kémény közelében.

– Vonatkozó normák és előírások: PTA 2 2003 és HG 775 /1998. 5.2.2 és 5.2.3 pontok